skip to Main Content
Unilever Komt Met Ijsverpakking Zonder Plastic Omhulsels

Unilever komt met ijsverpakking zonder plastic omhulsels

Unilever heeft de lancering aangekondigd van de Solero Organic Peach multi verpakking, met 35% minder plastic in vergelijking met het originele Solero Organic-pakket met individuele plastic omhulsels.

Bron: Unilever

 

De nieuwe, innovatieve doos (die voor nu alleen nog in het Verenigd Koninkrijk verkocht wordt) heeft ingebouwde compartimenten, zodat de afzonderlijke ijsjes kunnen worden geplaatst zonder plastic omhulsel. Daarnaast kan de doos op grote schaal worden gerecycled. Gemaakt van een speciaal ontworpen PE (polyethyleen) gecoat karton, zorgt het ontwerp ervoor dat liefhebbers van Solero kunnen genieten van de ijslolly’s zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit van het ijs.

 

 

Deze proef is de nieuwste innovatie in het ‘#GetPlasticWise’-initiatief van Unilever. Binnen dit plan werkt Unilever met partners samen om oplossingen en ondersteuning te vinden en consumenten voor te lichten over hoe ze plastic verbruik kunnen verminderen.

Deze verpakking binnenkort ook in Nederland?

 

Wat vindt Binny?

Dit is een goeie proef. En hoe minder verpakkingsmateriaal, hoe beter. Waar goed op gelet moet worden is dat dit karton Polyethyleen bevat. En dus op dezelfde manier gerecycled wordt als drinkpakken. Je begrijpt het al: het moet de gebruiker wél duidelijk zijn dat deze verpakking niet bij het Papier en Karton moet, maar dat deze verpakking bij het PMD-afval hoort.

 


Weten in welke afvalbak deze en andere verpakkingen van Unilever horen? Download de gratis Binny app!
Voor iPhone | voor Android

Geef een reactie

Back To Top