skip to Main Content
[vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”100″]

Het verhaal van Binny

[vc_empty_space][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/6″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Onze missie: Alle gebruikte verpakkingen in de juiste afvalbak!

Dit doen wij door er voor te zorgen dat van alle verpakkingen bekend is in welke afvalbak ze horen. Zo gooien mensen hun gebruikte verpakking altijd op de juiste manier weg en leveren ze een belangrijke bijdrage aan een circulaire economie.

[/vc_column_text][vc_empty_space][vc_column_text]

Even voorstellen…

Wij zijn Bob en Rosanne en wij hebben de Binny app bedacht. Met drie kleine kinderen in huis, wordt er in ons gezin een hoop afval geproduceerd. Geloof ons: er gaan nogal wat verpakkingen doorheen.
Maar door alles netjes te scheiden, valt de hoeveelheid restafval wel mee (tenminste, als je de luiers niet meetelt).

Het is ook eigenlijk heel simpel: Je afval, daar ben je zelf verantwoordelijk voor. Zowel de hoeveelheid afval die je produceert als de manier waarop je het weggooit.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”24px”][vc_single_image image=”3798″ alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][vc_empty_space height=”24px”][vc_column_text]

Hoe de Binny app is ontstaan? Eigenlijk een beetje uit frustratie…

In de keuken hebben we een mooie prullenbak staan met twee vakken. Links gaat het restafval en rechts het plastic. Als de kinderen wat weggooien vragen ze dus ook altijd in welke kleur prullenbak het moet, de zwarte of oranje zak.

Jong geleerd is…

We verzamelen groente, fruit en broodkorsten (die lust ik niet papa) in een bakje op het aanrecht. Daar wachtend op het dagelijkse loopje naar de groene container.

Papier en karton gaat in de blauwe container en het glas gaat naar de dichtstbijzijnde glasbak.

Een kleine moeite natuurlijk.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”24px”][vc_column_text]

Ja, maar het werd wel steeds lastiger.

Je zou verwachten dat afvalscheidingsadviezen altijd duidelijk op de verpakking staan. Nou, check het maar eens. Vaak is dat helemaal niet het geval.

Dan staat het advies heel klein en onduidelijk, of gewoon helemaal niet op de verpakking (vaker dan je denkt). En in een aantal gevallen staat er zelfs het verkeerde advies op.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”24px”][vc_column_text]

Dat maakt het er niet eenvoudiger op.

Wij stonden daarom zelf ook steeds vaker te twijfelen in welke afvalbak de verpakking moest.

Wat doe je dan? Naar Google en zoeken maar. En een minuut of tien later ben je er uit (of niet). Grrr…[/vc_column_text][vc_empty_space height=”24px”][vc_column_text]

Daar kon toch wel iets handigers voor bedacht worden?

Iets waarmee je, voordat je een verpakking weggooit, even snel kan checken in welke afvalbak hij hoort?
En zo is de Binny app ontstaan. Je telefoon heb je altijd bij de hand en de app werkt heel eenvoudig. Je scant de streepjescode van de verpakking en je weet direct de juiste afvalbak. Handig!

Je zult hem al wel gedownload hebben. Zo niet, dan is hij te verkrijgen in de App store en Google Play store.[/vc_column_text][vc_empty_space height=”24px”][vc_column_text]

Hoe nu verder?

Het ontwerpen, uitwerken en laten maken van de app was al best een klus.
Maar met alleen een app zijn we er nog niet. Hij moet ook gevuld worden.

Er staan al duizenden verpakkingen in. Maar dat moeten er nog veel meer worden. Jij kan ons daar bij helpen. Wil je dit? Download dan de Binny app en scan zoveel mogelijk verpakkingen.

Hoe meer verpakkingen er in de Binny app staan, hoe meer mensen we helpen met het weggooien van hun gebruikte verpakkingen.

Ondertussen zijn wij in gesprek met merken en producenten om hun assortiment toe te voegen aan de Binny app. Want hoe handig is het als merken zelf laten weten van welke materialen hun verpakkingen zijn gemaakt en in welke afvalbak ze moeten? Zo nemen merken ook verantwoordelijkheid voor hun verpakkingen n√°dat de klant ze heeft gebruikt.

Werk jij bij zo’n merk? Of weet jij merken die hier interesse in hebben, dan kan je ons dat altijd even laten weten![/vc_column_text][vc_empty_space height=”24px”][/vc_column][vc_column width=”1/6″][/vc_column][/vc_row]

Back To Top