skip to Main Content
Nestlé Lanceert YES! Repen In Papieren Verpakking

Nestlé lanceert YES! repen in papieren verpakking

Nestlé heeft de lancering aangekondigd van een papieren verpakking voor haar YES! repen aan. Een belangrijke innovatie, voor het eerst wordt een tussendoortje verpakt in papier middels een ‘high-speed flow wrap’ technologie.

 

Bron: Nestlé

Deze introductie maakt het mogelijk dat recyclebare papieren verpakkingen breed kunnen worden ingezet in de tussendoortjes industrie. Tot nu toe was hoge snelheid productie van houdbare tussendoortjes alleen mogelijk met plasticfolie en gelamineerde verpakkingsmaterialen. Nu kunnen fabrikanten op grote schaal gebruikmaken van papier terwijl ze ook de productkwaliteit en houdbaarheid kunnen waarborgen.

De papieren verpakking is de volgende stap in Nestlé’s streven om in 2025 uitsluitend nog recyclebare of herbruikbare verpakkingen te gebruiken. In de landen waar dit mogelijk is wordt de papieren verpakking op grote schaal gerecycled. Het papier komt van duurzame bronnen, gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC) en The Program for the Endorsement of Forest Certification.

“Tegenwoordig zijn consumenten op zoek naar tussendoortjes die natuurlijker en duurzamer zijn. Onze YES! repen zijn bereid met voedzame ingrediënten waarin de diversiteit van de natuur terugkomt. We brengen ze nu zorgvuldig verpakt in papier op de markt, een duurzame verpakkingsoptie,” aldus Patrice Bula, Head of Strategic Business Units, Marketing and Sales bij Nestlé.

YES! repen zijn van nature smaakvol en bereid met voedzame ingrediënten, zoals fruit, groenten en noten. De repen zijn er in verschillende smaken, waaronder Tempting Dark Choc, Sea Salt & Almond, Delicious Dark Choc, Banana & Pecan en Luscious Raspberry & Chia Seeds.

Elke notenreep is vegetarisch, en een bron van vezels en eiwitten. De groente- en fruitrepen zijn veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, een bron van vezels en bevatten suikers uitsluitend afkomstig uit fruit.

“YES! brengt met de nieuwe papieren verpakking ook een uitdaging aan het licht in Nederland: in ons land, in tegenstelling tot andere landen, is de norm dat papier pas in de oud papierbak mag als het 100% papiervezel bevat. De nieuwe YES! verpakking bestaat uit 87% papiervezel en voor 13% uit een op water gebaseerde coating om de veiligheid en houdbaarheid van het voedingsproduct te garanderen. De structuur is vergelijkbaar met een tijdschrift die in de oud papierbak gaat. Daarom zijn we met verschillende partijen in gesprek om te kijken wat voor recycling mogelijkheden deze papieren verpakking biedt in ons land. Zo leren we elke dag bij,” aldus Martine Olijslagers-Kuip, Directeur Chocolade Nestlé Nederland.

Met de nieuwe papieren verpakking en een uitgebreider scala aan smaken wordt YES! nu in meer landen geïntroduceerd. Het zal verkrijgbaar zijn in België, Duitsland, Ierland, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Slowakije, Spanje, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk. Meer landen in Europa en daarbuiten zullen snel volgen.

 

Wat vindt Binny?

Een papieren verpakking klinkt goed, maar zoals aangegeven in het nieuwtje: vooralsnog kan deze verpakking in Nederland niet bij het Papier en Karton (en ook niet meer bij het plastic-afval). Nestlé werkt wel actief aan een oplossing, hopelijk gaat dit lukken!

Geef een reactie

Back To Top